Начин на приготвяне
Нарежете пресния лук и джоджена на средно едри парченца.
Сипете олио в дълбока тава и разбъркайте с лука, леко посолете.
В друга широка тава поставете плешката, леко осолете, намажете с малко олио и хубаво натрийте с червения пипер, поръсете с черен пипер. Когато хубаво и отвсякъде е натрита и овкусена плешката, с остър нож направете разрези и във всеки сложете по парченце сланина.
Готовата плешка сложете върху пресния лук, сипете вода - колкото да облее лука или да е на половина на тавата.
Покрийте тавата с фолио, ако имате було от агнето, може да го покриете с него - така става най вкусно, защото мазнината топяща се върху месото го прави сочно и вкусно.
Печете в умерена фурна около час и половина, след което отстранете фолиото и добавете измития ориз, върнете в фурната. Ако има повече бульон, не слагайте фолиото, а печете до сваряване на ориза.