Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Агнешки шишчета с топла салата от патладжани

Агнешки шишчета с топла салата от патладжани

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Агнешки шишчета с топла салата от патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 - 700 г от бут
  • пресен лук - 2 стръка
  • за маринатата
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 стръка пресен
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • кимион - 0 1/2 ч.л. смлян
  • за салатата от патладжани
  • патладжана - 4 (600 г)
  • домати - 2
  • чушка - 1 прясна
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • зехтин - 6 с.л.
  • смлян кориандър
  • лимон - сокът от 1
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото го нарязваме на малки филийки, поставяме ги в купа заедно с наситнения чесън за маринатата и наливаме зехтинa. Поръсваме с черния пипер и кимиона, размесваме го с ръце и го оставяме да се маринова минимум 2 часа.

Във всяка филийка мариновано месо завиваме по парче от пресния лук, нанизваме го с шишове и ги печем на скара.

Патладжаните за салатата ги обелваме, нарязваме ги на филии и ги подреждаме в намазнена с част от зехтина тава. Отгоре ги мажем с останалия зехтин и ги печем около 15 минути в предварително загрята до 200°С фурна, след което ги режем на кубчета.

Доматите ги обелваме, почистваме ги от семето и ги нарязваме на кубчета. Запържваме ги в загретия зехтин за минута, добавями кубчетата патладжан и всичко го пържиме още минута.

Сипваме лимоновият сок, прибавяме кориандърa, наситнения магданоз, нарязаната на ситно чушка и го овкусяваме със сол и черен пипер.

Готовата топла салата сервираме заедно с изпечените агнешки шишчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: