Зеленчуков гювеч с ориз

17/04/2017
"Гювеч-фантазия за почитателите на постните гозби "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази бърза и простичка вечеря приготвяме, като започнем от ориза - слагаме го да се свари в съотношение 1:3.

През това време измиваме добре и нарязваме на дребно чушките, морковите и фасула.

Тях, заедно с граха, изсипваме в тенджерка или дълбок тиган, посоляваме и запържваме за кратко в малко олио. Добавяме доматеното пюре и размиваме с малко водичка до желаната гъстота.

При поднасяне можем да аранжираме, като сипем от гювеча в средата и заградим с ориз.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар