Бърз спаначен пай

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
20/04/2017
"Обожаваме пролетните ястия - толкова леки и ароматни, лесни за приготвяне и най-вече - вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 174
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • спанак - 300 г почистен
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • царевично брашно - 1 ч.ч.(200 мл чашата)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • масло - меко за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака, нарежете го на тънки ивици и го оставете накиснат във водата за 30 минути, след което много добре прецедете (подсушете) от излишната вода.

Разбийте яйцето, добавете сметаната, натрошеното сирене, прясното мляко и ако е нужно посолете. Добавете спанака, царевичното брашно и бакпулвера, разбъркайте много добре.

Намажете малка тавичка с мекото масло и сипете готовата смес в нея, печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30-35 минути.

Изпечения пай завийте с чиста кухненска кърпа за около 5 минути, сервирайте топъл с чаша айран.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
19.63 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар