Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Патешки воденички на скара

Патешки воденички на скара

Патешки воденички на скара
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Усещате ли аромата на перфектното бирено мезе, който се носи от скарата?"

Необходими Продукти

  • патешки воденички - 1 кг
  • олио
  • соев сос
  • унисос - Маги
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган
  • мащерка
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме воденичките (1 кг). Слагаме в тенджерка, заливаме с вода и варим докато омекнат добре.

Когато са готови, изваждаме от водата, отцеждаме и нарязваме. Слагаме в купа и поливаме с малко олио.

Подправяме със соев сос, Унисос Маги, черен пипер, риган, мащерка, къри на вкус и пушен червен пипер (1/2 ч.л.). Разбъркваме добре воденичките да се овкусят.

Оставяме на хладно за 10-15 минути и печем мезето на загрята скара за няколко минути до готовност.

Патешките воденички на скара са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: