Начин на приготвяне
Разтваряме маята с помощта на захарта и солта. След като се разтопи прибавяме стопленото прясно мляко, олио и яйцата като оставяме на едното жълтъка за намазване на питката.
Месим меко тесто. Разделяме на четири части - три части да са еднакви и една малка топка за средата на питката.
Първата разточваме малко повече отколкото е тавата. Намазваме с олио и поръсваме с маково семе. Разточваме втората да е голяма колкото първата като размер. Слагаме я върху първият пласт. Мажем с олио и поръсваме със сусам. Разточваме и трета еднаква топка.
Слагаме я върху останалите и разточваме да стане хубав голям кръг. Разделяме на 12-16 триъгълници и правим кифлички.
В тавичка мажем дъното с олио и поръсваме с брашно. Слагаме в средата на тавата малката 4та част от тестото. Около нея редим кифличките.
Оставяме тава да втаса за 20-30 минути и мажем с разбития желтък. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Слагаме по някое време алуминиево фолио и допичаме.