Шоколадови курабии с мас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шоколадови курабии с мас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
33 мин.
Порции
18 бр.
"Маста - тайното оръжие в кухнята, което прави картофките по-вкусни а шоколадовите курабийкии - неустоими"

Необходими Продукти

  • мас - ½ ч.ч. мека
  • захар - ¾ ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • есенция - 1 ч.л. по избор
  • брашно - 1 ч.ч. + 1 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • какао - 2 с.л. натурално
  • шоколад - 100 г натрошен
  • кокос - 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маста, есенцията и захарта в голяма купа. Отделно разбъркайте пресятото брашно с содата, солата и съединете двете смеси.

Накрая разбъркайте с какаото, кокосовите стърготини и натрошения шоколад.

Оформете топчета в намазнени или влажни ръце и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Сложете шоколадовите курабии с мас в загрята фурна на 190 градуса да се пекат за около 13 минути. От посочените съставки излизат около 18 курабии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
43
32
22
10
Дай твоята оценка: