Свинско със сметана и чесън

10/05/2012
"Чудехме се как да направим свинското месце по-вкусно и го заляхме със сметана и чесън - резултатът е великолепен "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 736
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на по-едри късове. Загрейте в по-голяма тенджера мазнина и запържете поръсеното с черен пипер месо, докато си смени цвета.

Извадете го и в същата мазнина запържете накълцания ситно лук, а щом, поомекне, добавете и по-едро скълцания чесън.

Върнете месото и долейте виното. Оставете да се готви, докато месото омекне, като добавите счукания дафинов лист и от време на време доливате по малко вода.

Щом месото е напълно готово, посолете и добавете черен пипер и чубрица. Сипете в тенджерата предварително разбитата сметана и бъркайте за няколко минути. Снемете от котлона и поръсете с прясно накълцан магданоз.

Сварете едро нарязаните моркови и картофите. Сложете по един морков и нарязан картоф в чиния и сипете отгоре от свинското със сметана и чесън.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
христина
христина
14.02.2013 20:07
много вкусно стана и доста бързо
0
0