Картофена яхния със зелен лук

Карина ТрендафиловаКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
28/04/2017
"Вкусна яхнийка за всички, които не хапват нищо с животински произход "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 349
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • картофи - 1.5 кг
  • зелен лук - 7 стръка
  • пресен джоджен - 7 - 8 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лютеница - 2 - 3 с.л.
  • олио
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме картофите и ги нарязваме на средно големи кубчета.

Измиваме лука и джоджена и ги нарязваме на ситно (джоджена без дръжките).

Загряваме олиото и ги добавяме, запържваме за кратко, после прибавяме и наситнената скилидка чесън.

Подготвяме си гореща вода или бульон предварително.

В тенджерата добавяме картофите и червения пипер, запържваме и заливаме с горещата вода, да покрие картофите два-три пръста (около 2 литра).

Когато заври, добавяме лютеницата и подправяме със сол, може и черен пипер.

Когато картофите са сварени, отделяме един черпак от соса, изчакваме го да изстине и го размесваме с брашното.

Получената кашичка връщаме в тенджерата, завира за 2-3 минути и махаме от котлона.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
28.04.2017 10:31
Лесна, икономична и вкусна.
2
0