Хрупкав пролетен пай

12/05/2017
"Пролетта идва с аромат на току що изваден от фурната пай със сметана и свеж спанак "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 860
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте половината от маслото и задушете зеленчуците.

Прибавете нарязаните на филийки гъби. Добавете и спанака. Овкусете със сол.

След като спанакът омекне, махнете съда от котлона. Охладете.

Разтопете останалото масло. Намажете формата за печене.

Сложете едната кора, като подгънете и повдигнете крайчетата. Поръсете с масло. Работете така и с останалите кори.

Изсипете в средата зеленчуковата плънка. Поръсете с натрошено сирене.

Разбийте яйцата, добавете сметаната и прясното мляко. Полейте със сместа.

Изпечете пая на 180 градуса до готовност.

В края на печенето поръсете с настърган кашкавал и допечете до стопяването му.

Поръсете готовия пай със сух магданоз.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Гатева
А не е ли БАНИЦА със спанак.Българи сми все пак.
8
1