Начин на приготвяне
Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте половината от маслото и задушете зеленчуците.
Прибавете нарязаните на филийки гъби. Добавете и спанака. Овкусете със сол.
След като спанакът омекне, махнете съда от котлона. Охладете.
Разтопете останалото масло. Намажете формата за печене.
Сложете едната кора, като подгънете и повдигнете крайчетата. Поръсете с масло. Работете така и с останалите кори.
Изсипете в средата зеленчуковата плънка. Поръсете с натрошено сирене.
Разбийте яйцата, добавете сметаната и прясното мляко. Полейте със сместа. Изпечете пая на 180 градуса до готовност.
В края на печенето поръсете с настърган кашкавал и допечете до стопяването му.
Поръсете готовия солен пай със сух магданоз.
Хрупкавият пролетен пай е готов.
Коментари