Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Неделна картофена торта

Неделна картофена торта

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Неделна картофена торта
Снимка: Мария Доева
4 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Една торта, която може да се превърне в любимото неделно ястие на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 големи
  • кренвирши - 1 бр.
  • шунка - 1/2 парче (около 150 г)
  • лютеница - домашна, за намазване
  • маслини - 10 бр. без костилка
  • царевица - 1/2 консерва, сладка
  • майонеза - 100 г
  • кашкавал - за настъргване
  • чушки - 3 - 4 бр. (печена капия)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите със малко сол и ги намачкваме, след като се охладят. Взимаме тава и в нея слагаме половината картофи и ги разстиламе, за да станат като блат.

Взимаме лютеницата и намазваме картофите. Отгоре слагаме царевицата, настъргания кренвирш, нарязаните на колелца маслини, майонезата, шунката, нарязаните на ивици печени чушки.

След като прибавим всичко, върху плънката слагаме остатъка от картофите и отново ги разстиламе. На края слагаме и настъргания кашкавал. Печем във фурната на горен реотан до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
40
31
20
11
Дай твоята оценка: