Начин на приготвяне
В тенджера с вода и щипка сол слагам бутчетата да се сварят. Припенвам ги. След като се сварят ги вадя от бульона. Прецеждам си бульона в друг съд с голяма цедка.
Почиствам зелката от излишните горни листа и кочана. Режа зелката на 4-5 парчета и всяко после режа на ивички по дължина.
Слагам зелето в тава и поръсвам със сол. Намачквам зелето. Обелвам пресните домати и ги режа на парченца.
Нарязвам целината, магданоза и лука на ситно. Взимам голяма тенджера и наливам олиото. Като се загрее задушавам лука.
Добавям зелето, червения пипер, черния пипер и малко от пилешкия бульон.
Оставям капак отгоре да омекне на тих огън зелето. Разбърквам го. Добавям нарязаните домати и разбърквам. Като поомекне добавям бутчетата, магданоза и целината.
Бутчетата ги слагам, така че са покрити добре със зеле. Разбърквам и ако е нужно слагам още от бульона. Варим пилето със зеле до готовност.
Прясното зеле с бутчета е много вкусно.