Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Чеснови мъфини с гъби и моцарела

Чеснови мъфини с гъби и моцарела

MirelaMirela
Новак
229324
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Перфектните мъфини - сочни, много ароматни и здравословни - какво повече може да иска човек"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г, ситно нарязани
  • чесън - 3 скилидки, смачкани
  • масло - 50 г
  • безглутеново брашно - 225 г
  • бакпулвер - 2 ч.л. без глутен
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л. без глутен
  • яйца - 2 големи
  • кисело мляко - 225 г
  • моцарела - 1/2 топка, нарязана на 6 парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната на 200 градуса (180 градуса с обдухване ) и сложете 6 хартиени чашки във форма за мъфини.

Запържете гъбите и чесъна в маслото на умерен огън, докато гъбите поемат маслото и се сготвят. Ще отнеме около 8 минути. Извадете ги в чиния и ги охладете.

2. Пресейте брашното, бакпулвера, содата бикарбонат, 2 ч.л. сол и голяма щипка черен пипер в голяма купа. В отделна купа разбийте яйцата с киселото мляко и ги разбъркайте със сухите съставки (не бива да прекалявате с бъркането).

Щом получите тесто, добавете към него охладените чеснови гъби и го разпределете между хартиените чашки. Във всеки мъфин притиснете и парченца моцарела.

Запечете за 18-20 минути до златистокафяво. Сервирайте мъфините топли, докато сиренето е все още разтопено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: