Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Пълнозърнест хляб с овесени ядки в керамичен съд

Пълнозърнест хляб с овесени ядки в керамичен съд

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнозърнест хляб с овесени ядки в керамичен съд
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Мераклийски приготвен и много вкусен - уникален уханен хляб"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 500 г
  • вода - 300 мл топла
  • суха мая - 11 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • овесени ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. В друга купичка сипете водата и в нея разтворете маята и захарта.

Към брашното добавете солта, олиото и накрая маята. Замесете гладко и еластично тесто.

Намажете с олио и оставете да втаса за 1.30ч-2 часа. Вземете подходящ дълбок керамичен съд с капак.

Поставете го в незагрята фурна и включете на 170 градуса. След като се загрее достатъчно, извадете съда от фурната.

Поръсете обилно с брашно и поставете внимателно втасалото тесто. Намажете с олио и малко мляко и поръсете с овесени ядки. Поставете капака и върнете съда обратно във фурната.

Печете около 30-35 минути. След това махнете капака и допечете за още десетина минути.

Извадете пълнозърнестия хляб внимателно и го покрийте с чиста кърпа.

Аз използвах керамичния съд на уреда за бавно готвене Крок-пот.

Пълнозърнестият хляб с овесени ядки в керамичен съд е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: