Кюфтета с лапад на фурна

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
24/05/2012
"Пролетни кюфтенца с лапад на фурна, които нямат нужда от представяне, а от салата и бира "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 769
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите твърдо, без да ги преварявате, обелете ги и ги настържете. Лапада накълцайте на ситно и го претрийте със сол.

Прибавете го към картофите и добавете 2 яйца, ситно накълцан пресен копър, лук и чесън, подправки на вкус и хубаво омесете сместа.

От нея с намазнени ръце се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се подреждат в намазнена тава.

Може да ги изпечете така в умерено загряна фурна, а може да ги залеете с разбитите яйца и кисело мляко и да ги изпечете заедно със заливката.

Поднесете кюфтетата с лапад на фурна с гарнитура от сварен ориз и зеленчуци.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар