Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете солта и канелата, разбъркайте и оформете кладенче. В топлото мляко разтворете маята и захарта, добавете разтопеното масло, разбъркайте и прибавете сместа в кладенчето.
Замесете меко тесто, намажете купа с олио и поставете тестото в нея, завийте със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си.
След което премесете тестото за кратко и разточете на кора с дебелина 1 см, с отвора на чаша с желаната от вас големина изрежете тестото на питки, а с метален резец изрежете отвори в средата им.
Подредете ги в тава постлана с хартия за печене и поставете на топло за 30 минути.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златисто.
Изпечените понички намажете с разтопеното масло и оваляйте в смесените кристалната захар и канела.
Вкусни и ароматни понички на фурна без много мазнини.
Канелените понички на фурна са готови.