Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача за прощъпулник

Погача за прощъпулник

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Погача за прощъпулник
Снимка: Mariq Chakandrakova
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 бр.
"Когато малкият човек направи най-важните крачки в живота си, е важно да го почетем с прекрасна погача!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 4 броя
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топличко
  • масло - разтопено, за намазване
  • сусам - за поръсване или др. вид семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко заедно с 2-3 с.л. брашно и 1 с.л. захар и оставете да се активизира на топло.

Пресейте брашното в голяма тава и по средата добавете готовата мая, захар, сол, яйцата (без 1 жълтък), водата, оцета и с олиото постепенно замесете тестото.

Трябва да се получи меко тесто, което може да оформите по желание. Вариант е да разточите тестото на недебел лист, да го намажете с разтопено масло, да завийте на стегнато руло, от което се режят розички и се подреждат в подмазнена тава.

Наредената погача оставете да втаса хубаво до удвояване на обема си. Намажете с разбит с малко олио жълтък и поръсете със сусам по желание.

Погачата за прощъпулник сложете да се изпече в умерено загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
519
46
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

веси
веси
А брашно ??????
04.06.2012 08:21