Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка за прощъпулник

Питка за прощъпулник

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Питка за прощъпулник1 / 3
11/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1 бр.
"Нека да отбележим първите стъпки на най-важния човек в живота ни подобаващо!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • сусам - 1/2 пакетче
  • захар - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • За украсата
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно
  • вода - 1 ч.ч топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода слагаме първо маята да се разтвори, за около 2-3 минути. Пресяваме брашното, правим кладенче и в него се поставят всички продукти с изключение на единия жълтък, който ще ни необходим за декорацията на питката.

Когато тестото е готово го оставяме да втаса за 30 минути. Щом удвои обема си се поставя в предварително намазана с олио тавичка. Намазваме отгоре с жълтък и сусам и оставяме питата да втаса за 2-ри път, а ние приготвяме междувременно украсата.

Може да се поставят само крачета, надписа е по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
44
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери
Гери
Украсата заедно с питката ли се пече или се слага по-късно?
25.11.2014 10:43
5
Веселина
Веселина
как се прави украсата
13.11.2014 18:22
27