Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица на рулца с кайма и гъби

Пица на рулца с кайма и гъби

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пица на рулца с кайма и гъби2 / 2
03/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Перфектната пица с ергономична форма - за да бъде най-удобна за хапване"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • мая - 3 с.л. суха
  • захар - 2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • За плънката
  • телешка кайма - 300 г
  • гъби - 2 бр.
  • моцарела - 200 г
  • домати - 200 г от консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода сипваме маята и захарта и разбъркваме. Разтопяваме маслото и го сипваме.

Смесваме брашното, солта и царевичното нишесте и към тях добавяме маята и маслото. Омесваме тесто и го оставяме да втасва за 1 час.

В дълбок тиган запържваме каймата, чесъна и гъбите и ги овкусяваме с черен пипер и малко сол.

В тенджерка сваряваме до сгъстяваме доматите от консерва (ако е нужно ги пасираме).

Разточваме на много тънък правоъгълен лист тестото. Намазваме го навсякъде с доматен сос. Сипваме равномерно каймата и разпределяме моцарелата, накъсана или настъргана.

Навиваме на руло и нарясваме на охлювчета, дебели около 3-4 см. Подреждаме ги в тавичка, покрита с хартия за печене и изпичаме до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: