Яхния зелен боб с кайма

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
08/06/2017
"Бърза яхния за заети домакини - ястие, което се приготвя за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 719
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият боб се почиства, нарязва и слага за 2 минути във вряща вода, след което се отцежда и се оставя настрани.

Каймата заедно с нарязаните на дребно лук и морков се запържват за 5 минути с мазнина, след което се добавят подправки на вкус, доматеното пюре и 2 ч.ч. вода.

Връщате зеления боб при останалите продукти и оставяте на котлона още десетина минути да поври.

Прехвърляте в тава и запичате леко за още 10-15 минути като е хубаво да не чакате всичката вода да се изпари, а да оставите и сосче. Поднася се топло с кисело мляко или майонеза.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар