Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби кладница със сметанов сос

Гъби кладница със сметанов сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гъби кладница със сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Вкусно ястие, която може да приготвите с гъби кладница, купени или набрани лично от вас!"

Необходими Продукти

  • кладница - 500 г
  • масло - около 60 г
  • мащерка
  • чесън - 3 - 4 скилидки счукан
  • сметана - 1 малка опаковка
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кладницата и отрежете твърдата долна част на пънчетата. Загрейте маслото в съд на котлона и добавете стрък мащерка.

След 1 минута добавете нарязаните гъби, разбъркайте и оставете да се задушават за няколко минути.

След това добавете скълцания или пресован чесън и извадете клонката мащерка. Оставете за още няколко минути, докато кладницата хубаво омекне.

Не е нужно да я задушавате много, защото може да стане жилава. Добавете сол, щипка захар, прясно смлян черен пипер и и индийското орехче. Разбийте сметаната и я добавете към гъбите.

Разбъркайте за 1-2 минути и снемете от котлона и разбъркайте с прясно накълцан копър. Поднесете гъбите кладница с гарнитура от картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
515
46
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иван Кузманов
Иван Кузманов
Чудесна и много вкусна е кладницата така само дето я сервирах с картофки на фурна. Рецептата е прекрасна!
18.03.2020 20:05
Kirilka
Kirilka
Скоро и аз ще я направя,вярвам че е така,благодаря ви!
10.03.2017 17:59
диди
диди
Хубава е рецептата само дето не става ясно каква е сметаната, заквасена или течна. И какво означава 'разбийте'? Доколкото съм наясно готварските сметани не се разбиват като сладкарските.
14.10.2015 13:14
2
3
mihaela
mihaela
страхотна е
27.05.2014 13:05
3
1
Покажи всички подкоментари