Чорбица от агнешки главички

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
14/12/2019
"Чорбица, която пълни стомаха и сгрява душата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 081
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане се наместват агнешките главички и се заливат с 1. 5 л. вода. Добавя се малко сол, дафиновите листа, няколко зърна черен пипер и бахар. Сваряват се за 40 минути от завирането.

Сварените агнешки главички се обезкостяват, изважда се и агнешкият мозък, а езикът се обелва, докато е още топъл и се нарязва на парченца.

На огъня се поставя тенджерата за супата, капва се малко олио и се запържва накълцаният лук заедно с настъргания морков. След малко се прибавят картофите, нарязани на кубчета.

Залива се с една кана топла вода и след като заври, се прибавя от бульона, в който са се варили главичките, преди това прецеден. Докато се вари, се прибавя нарязаната чушка, малко сол на вкус и смлян черен пипер.

След 10-тина минути се пуска и фидето, а след 3-4 минути се прибавя обезкостеното месо и настърганият обелен домат.

Агнешката супичка се вари още 3-4 минути. Преди да се смъкне от огъня налях една кафена чашка прясно мляко и накълцания девесил.

Чорбицата от агнешки главички е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар