Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински хапки с гъби и кашкавал

Свински хапки с гъби и кашкавал

Свински хапки с гъби и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Истинско кулинарно вълшебство, което ще ви накара да преглъщате гладно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г
  • печурки - 300 г от консерва
  • кашкавал - 100 г
  • бяло вино - 80 мл
  • вода - 80 мл
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - на върха на ножа
  • лук - 3 глави стар
  • масло - 30 г
  • олио
  • риган
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на хапки, поръсваме със сол, черен пипер, къри и 2 с. л. лимонов сок. Оставя се да поеме от подправките. Почистен лук се нарязва на полумесеци, гъбите се отцеждат.

В тиганче с диаметър 22 см се загрява масло и малко олио. Задушаваме гъбите и изваждаме в чиния.

Ако е нужно се долива малко олио и запържваме хапките до златисто, предварително са оваляни в брашно.

Добавя се лукът, за да се задуши и той. Поръсваме с червен пипер, разбърква се, сипваме бялото вино, водата и връщаме гъбите в тигана. Поръсваме още малко сол, 1 с. л. лимонов сок, къри и риган. Готви се под капак за кратко.

Прехвърля се в тава, аз без проблем сложих тигана в загрята фурна, защото го позволява. Печем месото за 15 минути на 180-200 градуса. Ако е още рядко се разбива кашичка от 1 ч. л. брашно с малко вода и се сипва в тигана.

Печем за 4-5 минути, поръсваме отгоре кашкавал за разкош и връщаме във фурната да се разтопи.

Поднасяме веднага с чаша вино. Рецептата е от Кулинарен еликсир на Роси.

Свинските хапки с гъби и кашкавал са уникално вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Уникално вкусно е,само опитайте :))))
17.06.2017 16:50
1