Начин на приготвяне
Нарязва се месото на хапки, поръсваме със сол, черен пипер, къри и 2 с. л. лимонов сок. Оставя се да поеме от подправките. Почистен лук се нарязва на полумесеци, гъбите се отцеждат.
В тиганче с диаметър 22 см се загрява масло и малко олио. Задушаваме гъбите и изваждаме в чиния.
Ако е нужно се долива малко олио и запържваме хапките до златисто, предварително са оваляни в брашно.
Добавя се лукът, за да се задуши и той. Поръсваме с червен пипер, разбърква се, сипваме бялото вино, водата и връщаме гъбите в тигана. Поръсваме още малко сол, 1 с. л. лимонов сок, къри и риган. Готви се под капак за кратко.
Прехвърля се в тава, аз без проблем сложих тигана в загрята фурна, защото го позволява. Печем месото за 15 минути на 180-200 градуса. Ако е още рядко се разбива кашичка от 1 ч. л. брашно с малко вода и се сипва в тигана.
Печем за 4-5 минути, поръсваме отгоре кашкавал за разкош и връщаме във фурната да се разтопи.
Поднасяме веднага с чаша вино. Рецептата е от Кулинарен еликсир на Роси.
Свинските хапки с гъби и кашкавал са уникално вкусни.
Коментари