Домашен кейк с ябълки

13/08/2012
Гери
отГериНовак
"Винаги ще намерим време да забъркаме един домашен кейк с ябълки "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 982
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките на обикновено ренде.

Разбиваме яйцата с миксер. Слагаме захарта в яйцата и разбъркваме. След това добавяме и брашното и бакпулвера към тях. Слагаме канелата и орехите. Разбъркваме добре сместа и добавяме настърганите ябълки.

Изсипваме сместа в тавичка или форма за кекс и печем кейка 30 минути в добре загрята фурна.подобни рецепти тук

5 8
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

bobito198
bobito198
14.10.2016 18:49
Определено захарта не е достатъчна.Аз намазних и набрашних тавичката и добавих още 2 яйца
0
0
--
--
13.02.2014 12:09
Захарта не е 1/5 а1.5 т.е. 1 чаша и половина
0
0
Дани
Дани
17.06.2013 01:59
Не е задължително да има мазнина за да се получи. Евентуално само за намазване на формата. На мен обаче ми прави впечатление малкото количество захар. 1/5 означава 30-40 гр. ако чашата е 200 мл. Вероятно и аз ще добавя лъжица-две мед. Рецептата ми звучи доста добре и ще направя кейка.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв