Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен кейк с ябълки

Домашен кейк с ябълки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Домашен кейк с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета
"Винаги ще намерим време да забъркаме един домашен кейк с ябълки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1/5 чаена чаша
  • брашно - 2 чаени чаши
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • канела - 1 чаена лъжичка
  • орехи - 50 - 100 гр. смлени или начукани
  • ябълки - 3 настъргани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките на обикновено ренде.

Разбиваме яйцата с миксер. Слагаме захарта в яйцата и разбъркваме. След това добавяме и брашното и бакпулвера към тях. Слагаме канелата и орехите. Разбъркваме добре сместа и добавяме настърганите ябълки.

Изсипваме сместа в тавичка или форма за кекс и печем кейка 30 минути в добре загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#178300
Потребител#178300
Определено захарта не е достатъчна.Аз намазних и набрашних тавичката и добавих още 2 яйца
14.10.2016 18:49
--
--
Захарта не е 1/5 а1.5 т.е. 1 чаша и половина
13.02.2014 12:09
Дани
Дани
Не е задължително да има мазнина за да се получи. Евентуално само за намазване на формата. На мен обаче ми прави впечатление малкото количество захар. 1/5 означава 30-40 гр. ако чашата е 200 мл. Вероятно и аз ще добавя лъжица-две мед. Рецептата ми звучи доста добре и ще направя кейка.
17.06.2013 01:59
2
Любка
Любка
Сигурни ли сте, че ще се получи? Не виждам да има мазнина в рецептата.
25.10.2012 20:27
1
Жанета
Жанета
Идеална и лесна рецепта!Невероятен вкус, благодаря много.Позволих си да добавя мед, всички питаха за още :)))
04.09.2012 14:03
1
1