Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта в консерва

Солена торта в консерва

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Солена торта в консерва9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • крема сирене - 2 ч.ч.
  • краве сирене - 50 г
  • зелени маслини - 5 бр.
  • маслини - 5 бр. Каламата
  • кисели краставички - 4 бр.
  • пилешко филе - 100 г пушено
  • кашкавал - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходима ни е празна консервна кутия, от по-големите, а също така и прозрачно фолио, с което облицоваме кутията отвътре. Част от фолиото трябва да излиза отгоре, за да ни помогне после лесно да извадим тортата.

Приготвяме блата, като разбиваме яйцата и към тях добавяме 2 ч.л. от крема сиренето и натрошаваме кравето сирене. Разбъркваме добре и изсипваме в малка тавичка с незалепващо покритие. Печем до готовност и след това оставяме блата малко да изстине.

В купа сипваме останалото крема сирене и към него добавяме ситно нарязани: три от киселите краставички, двата вида маслини, пушеното пилешко филе. Разбъркваме много добре.

С помощта на консервната кутия изразяваме три кръга от изпечения и охладен блат. Първия кръг поставяме на дъното на консервата, отгоре сипваме дебел пласт от плънката и натискаме добре. Така редуваме и другите блатове, като завършваме с плънка. Отгоре украсяваме с кашкавал , филе и кисели краставички .

Прибираме в хладилник за 1 час да стегне. Сервираме с консервата - за по- голям ефект и след това издърпваме внимателно нагоре с помощта на фолиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: