Солена трицветна тортичка

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
820
1
25/06/2017
"Симпатична и по-нетрадиционна тортичка за всички любители на експериментите в кухнята "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е да приготвим три солени блата.

За първия пасираме двата моркова, заедно с три яйца и една чаена чаша извара. Посоляваме на вкус и сипваме в тавичка с незалепващо покритие. Печем до готовност.

За втория блат пасираме тиквичката, заедно с три яйца и една чаена чаша извара. Посолява ме и печем отново в тавичка с незалепващо покритие.

За третия блат разбиваме три яйца и чаена чаша извара, добавяне доматената паста и сол на вкус , смесваме хубаво и печем като предишните два блата.

От изпечените и изстинали блатове изрязваме еднакви кръгове с помощта на някакъв кръгъл съд (по желание).

Разбиваме с миксер крема сиренето с майонезата до гладка консистенция. Мажем с този крем блатовете, като редуваме крем с блат, а между всеки пласт поставяме тънък резен домат.

Завършваме солената торта, като мажем с крем само средата на най-горния блат и украсяваме по желание. Прибираме солената трицветна тортичка в хладилник за 1 час да се стегне.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар