Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото на порционни парчета и го сложете да се свари в достатъчно вода. Отделно задушете в малко сгорещено олио накълцаните лук, морков, чесън и гъби.
Щом леко се запържат, добавете виното, разбъркайте за 1-2 минути и добавете доматеното пюре, подправките и свареното месо.
Долейте при непрекъснато бъркане от пилешкия бульон и оставете да се вари до пълна готовност на зеленчуците.
Накрая добавете към яхнията размитото в малко водичка брашно или нишесте.
Поднесете пилето с гъби яхния с малко скълцан пресен магданоз.
Коментари
1. Никога не мийте гъбите ! Най-добре е да се обелят или ако са култивирани ги избършете с влажна кърпа.
2. Ако готвите с домати или доматено пюре сложете щипка хлебна сода за да се убие киселия вкус.
(Правя го защото почти винаги получавам стомашни киселини след консумацията.)
3. Слагайте зелените подправки (свежи или сушени) след като свалите яденето от огъня.
Така се запазва по-добре аромата им и не се размиват в ястието.
Успех и наздраве !