Начин на приготвяне
Заешкото се нарязва на порции и се измива. Картофите се белят, бобът и тиквичката се почистват. Чушките също се изтърбушват. Картофите и тиквичката се нарязват на кубчета, морковите - на колелца, чушките - на колелца.
Зеленият боб се нарязва на около 2-3 см. Лукът също се нарязва на колелца и се изваждат всички кръгчета. В гювеча се започва с половината от картофите и тиквичките, после се слагат морковите и бобът. Слагат се кръгчетата чушки и лук. Посолява се малко.
Нареждат се парчетата месо. Слагат се зърната черен пипер, бахар и дафиновия лист. Слага се и олио.
Започва се в обратен ред да се довърши гювечът - лук, чушки, моркови, боб, картофи и тиквички. Посолява се още малко.
Слага се доматеният сок. Отгоре се слагат доматите, които са нарязани на кръгчета. Поръсвам с магданоз на вкус, наливам вода - около 1/2 от всичките съставки. Слага се капакът.
Пече се 30 мин на 150 градуса и след това 1 час на 200 градуса. Довършва се, като се махне капакът и се оставя да се запече за 30 минути.