Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с пилешко

Картофена торта с пилешко

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Картофена торта с пилешко
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Не ви трябва повод, за да приготвите този солен разкош...просто действайте сега!"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр.
  • пилешко месо - 800 г
  • гъби - 250 г
  • олио - 4 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • пикантина - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 2 с.л.
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • за украса
  • пушено сирене - топено
  • домати - чери
  • сол - вкус
  • копър - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете около 1.2 кг картофи, измийте и ги нарежете на едри кубчета. Залейте пилешкото месо с вода и сложете на огъня да се свари. След като оберете пяната, оставете месото да се вари около 30 минути и пуснете в тенджерата картофите, като добавите лъжица вегета микс от зеленчуци и дафинов лист. Варете още, докато се сварят и картофите.

Отделете свареното месо в съд и оставете да се поохлади, а картофите прецедете през гевгир. Този хубав бульон можете да го запазите за супа. Обезкостете месото и го нарежете на дребни кубчета.

Измийте гъбите и ги нарежете на дребно, а след това запържете в 3-4 с.л. олио.

Сипете картофите в купа и ги разбъркайте с 2 лъжици майонеза и сметаната. Не ги мачкайте на пюре, те са много добре сварени и омекнали, затова само леко объркайте.

Накълцаното месо смесете с гъбите и поръсете с черен пипер.

В тавичка за торта с диаметър 24 см застелете стреч фолио. Сипете половината от картофите и леко разстелете по дъното. Поръсете с малко червен пипер и разпределете отгоре местото с гъбите. След това сипете останалите картофи и заравнете. Завършете като поръсите с галета. Настържете половината от кашкавала върху галетата.

А сега ще я украсим много семпло, а същевременно вкусно:

Вземете подходяща чиния и разнесете по средата на дъното 1 с.л. майонеза. Захлупете чинията върху тавичката и обърнете внимателно. Отстранете фолиото и украсете по желание.

Аз поръсих с останалия настърган кашкавал по края. Поставих резенчета от пушено топено сирене отстрани, а отгоре разположих цветя от разноцветни чери доматчета. Няколко пъдпъдъчи яйца, сварени за две минути и малко копър за цвят придават повече свежест и аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: