Начин на приготвяне
Кокошката нарязваме на порции и сваряваме в подсолена вода, заедно с една глава лук и един морков, нарязани на две. По време на варенето, припенваме и отстраняваме пяната.
Прецеждаме бульона. Запържваме в олиото и кравето масло, нарязания на по големи кубчета лук, чесъна, настъргания на дребно ренде морков. Прибавяме почистения ориз и пържим до прозрачност на ориза.
Доливаме 4 чаши горещ бульон от свареното месо и добавяме и картофите, нарязани на парчета.
След като всичко се запържено и омекнало, овкусяваме със малко сол, не прекаляваме, защото бульонът е солен, просто да се доовкусят зеленчуците. Добавяме и черен пипер на зърна. Прехвърляме в голяма тава сместа и подреждаме отгоре порциите от сварената кокошка.
Печем във фурна да готовност и зачервявяне на порциите месо. След изпичане изваждаме тавата и покриваме с по-голяма тава и отгоре с памучна кърпа, за да се задуши още повече и поеме цялата течност оризът.
След като е поизтинало поднасяме със зелените подправки и салата според сезона.