Джанки туршия

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
27/06/2012
"Такива вкусни туршии може да намерите само при нас!"
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 521
  • Преглеждания за месеца5421
  • Преглеждания за седмицата647
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • джанки - зелени в желаната доза
  • оцет
  • чесън - почистени скилидки
  • сол
  • захар
  • черен пипер - 4 - 5 зърна в буркан
  • бахар - 2 - 3 зърна в буркан
  • копър - по 2 - 3 стръкчета в буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джанките и ги оставете да изсъхнат от влагата.

Във всеки буркан до долния ръб сипете по 1 равна с.л. сол, 1 и 1/2 с.л. захар, оцет, 2-3 скилидки чесън, по няколко зърна черен пипер и бахар и по няколко стръкчета копър (може и целина).

Допълнете до горе със зелени джанки и долейте кипнала вода. Затворете бурканите добре с капачки и ги обърнете надолу.

Обръщайте бурканите периодично в течение на няколко дни. След това приберете джанките туршия на хладно и тъмно място.

Рейтинг

5 6
4 1
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радо и Мира
Радо и Мира
24.06.2014 23:55
Днес направихме тази туршия! ще пишем като я изпробваме! ;)
4
7
Катя
Катя
16.07.2014 18:23
Но слагам и лютиви чушлета
9
0
Катя
Катя
16.07.2014 18:22
Аз я правя вече втора година
3
0