Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бърз тутманик с печени чушки и чубрица

Бърз тутманик с печени чушки и чубрица

Бърз тутманик с печени чушки и чубрица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Бързо и лесно тутманиче за закуска спретнете и за калориите не му мислете"

Необходими Продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сирене - 3/4 ч.ч.натрошено
  • чушки - 4 бр. печени
  • пушено филе - 150 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, изпечете ги и ги обелете, след което ги нарежете на много дребни парченца. Нарежете пушеното филе също на дребно, а сиренето натрошете с вилица.

В купа разбийте яйцата, като си отделите един жълтък за намазване накрая.

Към тях прибавете солта, чубрицата, киселото мляко, сиренето, пушеното филе и печените чушки.

Разбъркайте всичко добре и прибавете брашното и бакпулвера.

Бъркайте до получаване на еднородно меко тесто. Разстелете го в намаслена тавичка и намажете отгоре с разбит жълтък.

Печете около 45 минути на 180 градуса, като проверите готовността му с клечка. Извадете от фурната и намажете тутманика с масло.

Оставете да отдъхне преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: