Начин на приготвяне
Измийте чушките, изпечете ги и ги обелете, след което ги нарежете на много дребни парченца. Нарежете пушеното филе също на дребно, а сиренето натрошете с вилица.
В купа разбийте яйцата, като си отделите един жълтък за намазване накрая.
Към тях прибавете солта, чубрицата, киселото мляко, сиренето, пушеното филе и печените чушки.
Разбъркайте всичко добре и прибавете брашното и бакпулвера.
Бъркайте до получаване на еднородно меко тесто. Разстелете го в намаслена тавичка и намажете отгоре с разбит жълтък.
Печете около 45 минути на 180 градуса, като проверите готовността му с клечка. Извадете от фурната и намажете тутманика с масло.
Оставете да отдъхне преди сервиране.