Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Канелони от палачинки с кайма и вкусна заливка

Канелони от палачинки с кайма и вкусна заливка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Канелони от палачинки с кайма и вкусна заливка
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ако са ви останали палачинки от вчера, ето една суперидея как да ги превърнете в нещо страшно вкусно"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 250 мл
  • брашно - 150 г
  • за плънка
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 60 гр настърган
  • индийско орехче - 1 щипка
  • заливка
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 40 г настърган
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките разбийте яйцата, добавете газираната вода и брашното и бъркайте до гладка смес. Нагрейте тиган, намажете с малко олио и изпечете 6 броя палачинки.

За плънката в същия тиган нагрейте 1 с.л. олио и запържете ситно нарязания лук. След като омекне добавете каймата и подправката, пържите за около 10 минути докато каймата стане на трохи и на мазнина.

Добавете кашкавала и сметаната, разбъркайте и след като заври свалете от огъня, оставите да се поохлади.

През това време си направете заливката, като разбиете яйцата и добавете олиото, кашкавала, подправките, посолете на вкус.

Във всяка палачинка поставете от плънката, навийте на рулца и ги подредете в тава едно до друго.

Залейте с приготвената заливка и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете около 35 минути с златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: