Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Кренвирши със сирене и зеленчуци на тиган

Кренвирши със сирене и зеленчуци на тиган

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Кренвирши със сирене и зеленчуци на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кренвирши - 1 - 2 бр.
  • сирене - 250 - 300 г
  • домати - 1 голям
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на полумесеци, чушките на кръгчета, лютата чушка на ситно, смачкваме чесъна и ги прибавяме в горещото олио. Посоляваме с щипка сол - количеството й зависи от солеността на сиренето. Захлупваме тигана с капак.

От време на време разбъркваме докато зеленчуците се задушат и хванат загар. Изваждаме ги и в същото олио слагаме нарязаните на кръгчета кренвирши и леко ги запържваме.

Изваждаме ги и в тигана редим последователно: нарязания на шайби домат, нарязаното на тънки плочки сирене, половината от задушената зеленчукова смес, чукваме яйцата, поръсваме с черен пипер, нареждаме кренвиршите, а другата половина от задушените зеленчуци нареждаме по края на тигана.

Захлупваме с капака и поставяме на котлона. Ястието е готово, когато яйцата станат готови. По желание може да се поръси с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
30
21
10
Дай твоята оценка: