Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на много тънки филийки, посолете и разбъркайте.
Нарежете чушките на кубчета и ги запържете в малко олио, добавете ситно нарязания лук и задушете под затворен капак до омекване.
Обелете и нарежете меките домати на кубчета, добавете ги към пиперките и задушете до омекване на зеленчука.
Добавете сол на вкус, половината настъргани скилидки чесън, захарта и по 1 щипка от подправките. Пасирайте сместа в блендер и я сипете в тавичка равномерно.
Нарежете тиквичките и твърдите домати на тънки филийки.
Започнете да редувате зеленчука - патладжан, домат, тиквичка и ги поставяйте в тавата в кръг, докато се изпълни тавата и покриете соса.
Поръсете с останалите щипки подправки, останалия чесън настърган на ситно и полейте с 1 с.л. олио зеленчука.
Покрийте с алуминиево фолио тавата и я поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете така за около 69 минути. Премахнете фолиото и запечете за кратко вкусния рататуй с чудесен сос.
Коментари