Лодки с бекон и кашкавал

27/07/2017
"Толкова са пухкави и вкусни, че една няма да ви стигне "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо842
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • мая - 1 суха (11 г)
  • вода - 250 - 300 мл хладка
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 голяма щипка
  • олио - 2 с. л.
  • брашно - 450 г
  • плънка
  • бекон - 2 ленти
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 2 щипки
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в хладката вода с щипка захар и оставяме за 10 минути да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме сол и олио.

Замесва се средно меко тесто, покриваме с кърпа и оставяме 30 минути да втаса. Втасалото тесто се разделя на 2 части и всяка се разточва на кръгла кора. Двата края се навиват към средата, прищипваме отдолу и отгоре, да се оформи лодката.

На дъното поставяме парче бекон със същата форма, за да пасне в леглото от тесто. Върху него настърган кашкавал, като в средата се оформя отвор, в който чукваме по едно малко яйце. Нарязва се домата и поставяме в двата края по един резен. Лодките поставяме върху хартия за печене в широка тава.

Намазваме тестото с четка потопена в малко олио и печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути. Поднасяме топли, като яйцето поръсваме с щипка червен лют пипер. Чудесна закуска за всеки ден!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар