Чеснови миди с черупки

РАГРАГИноватор32813112
31/07/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 487
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лют червен пипер - 1/2 чаена лъжичка
  • лимони - 3 бр.
  • бяло вино - 2 чаши
  • черен пипер - на вкус
  • миди - 1 кг почистени
  • хляб - 2 филийки, на скара
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голям съд на средна температура. Добавете чесън и оставете за около 30 секунди. Добавете червен пипер и лимонова кора, разбърквайте около 45 секунди.

Бързо налейте виното в тигана. Кипнете соса, добавете мидите и веднага ги покрийте. Разклатете съда и оставете да се варят в продължение на 1 минута.

Разбъркайте мидите, свалете капака и оставете да кипнат още 2 минути. Обвивките ще започнат да се отварят. Разбъркайте магданоз, покрийте съда и гответе, докато всички черупки не са отворят, 1 до 3 минути.

Сервирайте с печен хляб и лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар