Начин на приготвяне
Патладжана нарязваме надлъжно на филии, като не достигаме с ножа до края. Така се получава ветрило. Поръсваме го със сол и оставяме да престои така около час.
През това време си подготвяме пипера. Измиваме го и нарязваме на кубчета. Пилешкото филе поставяме в съд и овкусяваме със соевия сос и пикантината за пиле.
Оставяме да престои около час. Чери доматите измиваме, а чесъна обелваме. Изцеждаме от солта патладжана и го измиваме.
Във всеки разрез нареждаме парче от пилешкото филе, скилидка чесън и поставяме от двете страни по едно чери доматче.
Самият патладжан леко се извива.Така продължаваме, докато запълним разрезите на патладжана. Омасляваме сача и поставяме подредения патладжан.
Поръсваме със свеж магданоз отгоре.
Отстрани добавяме и нарязаните пиперки, чери доматите и чорбаджийските чушки. Заливаме с малко олио. Печем във фурна до готовност.