Маринован Черноморски сафрид

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20222450
20/08/2017
"Ето я и най-строго пазената кулинарна тайна на морските вълци - автентична рецепта за приготвяне на маринован черноморски сафрид "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 283
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • черноморски сафрид - 1 кг
  • зехтин
  • морска сол - около 1 кг Черноморска
  • оцет - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сафридът се почиства внимателно (вътрешностите и главите) и се разбърква в дълбока купа с морската сол.

Оставя се да престои 1 денонощие, след което се почиства от морската сол и се накисва в оцета за още 12 часа (така се стопяват малките костици).

Накрая рибките се отцеждат, подреждат се в бурканчета и се заливат плътно със зехтин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар