Начин на приготвяне
Лукът се обелва и нарязва на много ситно. Кашкавалът се нарязва на дребни кубчета. Смесват се с каймата, добавят се солта, черният и лютият червен пипер, зехтинът и се омесват добре в купа.
Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за поне 2 часа.
С мокри ръце се взема около 300 г от каймата и се оформя плескавицата.
Пече се на барбекю с дървени въглища, но ако нямате възможност използвайте оребрен тиган или електрическа скара.
Пече се докато се образуват ясно изразени ленти и от двете страни.
Сервира се с гарнитура от зеленчуци и задължително с много добре охладено пиво.
Добър апетит! Гурманската плескавица е много вкусна.
Коментари
Поздрави :)