Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с две плънки

Солена торта с две плънки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Солена торта с две плънки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
18
"Богата солена торта с основа от хляб Едно различно, но много вкусно предястие"

Необходими Продукти

  • хляб - 18 филии тостерен
  • Първа плънка
  • тофу - 250 г
  • майонеза - 100 - 150 г салатна
  • чесън - на прах
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол
  • шарена сол
  • копър - 1/2 връзка
  • Втора плънка
  • хумус - 5 - 6 с.л.
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • лютеница - за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Коричките от хляба се премахват.

Подреждат се 6 филии за първия ред. Загрява се около 1/3 ч.ч. вода и се смесва с малко сол. С лъжичка по малко се слага върху всяка от филиите, за да ги овлажни леко.

Лукът и копърът се режат на ситно. Тофуто се натрошава. Смесват се продуктите за първата плънка. Когато е готова, се разнася върху хляба.

Отгоре се подреждат по същия начин още 6 филии и се повтаря частта с водата.

Морковът се настъргва, а чушката се нарязва на доста ситно. Смесват се с хумуса и малко сол и се нанася върху втория ред.

Повтаря се още един ред от филии и по малко от водата. Отгоре се намазва с лютеница. Страните на солената торта се намазват с майонеза, но леко, за да не стане прекалено мазно.

Украсява се по желание.

Солената торта с две плънки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: