Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Задушено»Задушено телешко месо с гъбен сос

Задушено телешко месо с гъбен сос

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Задушено телешко месо с гъбен сос
Снимка: Зори
2 / 3
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Домашна любов в чиния"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • печурки - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • олио  - 4 с.л.
  • чесън -  2 скилидки
  • дафинов лист  - 3 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • брашно - 1 с.л.
  • картофено пюре - 1 с.л. (на прах)
  • мащерка  - няколко щипки
  • кимион - на вкус
  • бульон - телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера сложете олиото. Когато олиото се загрее достатъчно, добавете нарязаното на малки парчета телешко месо.

След като се позапържи добавете и нарязания на ситно кромид лук.

Веднага след това сложете наситнената и почистена от семената чушка, ситно нарязания на кубчета морков, черния пипер на зърна, кимион на вкус, дафиновите листа и нарязаните на филийки гъби печурки.

Запържете всичко за около 5 минути и добавете малко телешки бульон, колкото да покрие продуктите.

Захлупете с похлупак и оставете всичко да се готви, докато месото е перфектно задушено.

Проверявайте от време на време да не изври съвсем бульонът и добавяйте по малко, ако е необходимо.

Когато телешкото задушено е вече сготвено и крехко сложете мащерката, пресованите скилидки чесън и разтворените в малко топъл бульон брашно и картофено пюре. Оставете да къкри на намален котлон още десетина минути, като разбърквате периодично, за да не загори.

Преди сервиране отстранете дафиновите листа и посолете, ако има нужда (опитайте първо на вкус, защото телешкият бульон е достатъчно солен).

Задушеното телешко месо с гъбен сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: