Пиле Пармиджана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиле Пармиджана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2-4
"Вярвате ли в съществуването на истинска любов, любов от първата хапка?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • брашно - 80 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • зехтин - 125 мл
  • масло - 2 с.л. краве
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 180 мл сухо
  • червено вино - или 180 мл сухо
  • домати - 420 г нарязани на ситно кубчета
  • захар - 2 с.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешкото филе на две половини, слагайте ги в плик и ги начукайте равномерно. След това оваляйте пилешките филета в смесените предварително брашно, сол и черен пипер.

Загрейте зехтина в голям тиган на котлона и добавете

кравето масло да се разтопи.Изпържете пилешкото до златист цвят от двете страни. Готовите изваждайте в чиния и ги поддържайте топли.

В същата мазнина запържете скълцаните дребно лук, а след малко и чесън. Долейте виното, изчакайте да кипне и оставете да ври, докато се изпари на половина.

След това добавете нарязаните на ситни кубчета домати или млени от буркан. Разбъркайте добре и оставете да поври за няколко минути, след което добавете захарта, сол и черен пипер. Оставете сосът да се готви за около 25 минути и от време на време го разбърквайте.

Най-накрая поръсете с 1/2 от скълцания магданоз и малко от настъргания Пармезан и объркайте пак. Подредете отгоре върху соса изпържените пилешки филета.

Всяко пилешко филе обилно поръсете с настърган Пармезан. Сложете капак на тигана и задушавайте на котлона, докато пармезанът се разтопи. Най-накрая поръсете с още малко магданоз и снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
42
32
21
10
Дай твоята оценка: