Дунавска туршийка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Дунавска туршийка
Снимка: Даниела Русева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Тази салата за зимата е едно чудесно мезе за ракийцата вечер или за гарнитура на зачервените в тигана свински мръвки"

Необходими Продукти

  • за 9 компотени буркана
  • зеле - 2.2 кг /една глава зелка/
  • домати - 2 кг /зелени и розови/
  • чушки - 1. 8 кг /зелени, червени и жълти/
  • моркови - 1.5 кг
  • целина - 1 връзка
  • магданоз - 1 голяма китка
  • продукти за марината
  • оцет - 500 мл
  • олио - 200 мл
  • сол - 200 г
  • захар - 300 г
  • черен пипер - 1 пакетче на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази салата за зимата е едно чудесно мезе за ракийцата вечер или за гарнитура на зачервените в тигана свински мръвки.

Сега е моментът да се приготви с тази красота на зеленчука по пазара. Всички зеленчуци измийте и нарежете както ви харесва - на ивици, на кубчета, на кръгчета и ги сипете в голям подходящ съд.

Сложете на огъня в тенджера продуктите за маринатата и оставете да заври.

С горещата саламура залейте накълцания зеленчук. Поръсете с магданоз и целина, предварително накълцани на ситно. Добавете и зърна черен пипер. Разбъркайте добре с ръка, без да мачкате.

Напълнете бурканите със салата, уплътнявайки, като притискате продуктите с лъжица. Накрая залейте с малко от саламурата.

Сложете бурканите в голям съд, залейте с вода и заварете за 10-на минути да се стерилизира туршийката.

Дунавската туршийка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: