Начин на приготвяне
Тази салата за зимата е едно чудесно мезе за ракийцата вечер или за гарнитура на зачервените в тигана свински мръвки.
Сега е моментът да се приготви с тази красота на зеленчука по пазара. Всички зеленчуци измийте и нарежете както ви харесва - на ивици, на кубчета, на кръгчета и ги сипете в голям подходящ съд.
Сложете на огъня в тенджера продуктите за маринатата и оставете да заври.
С горещата саламура залейте накълцания зеленчук. Поръсете с магданоз и целина, предварително накълцани на ситно. Добавете и зърна черен пипер. Разбъркайте добре с ръка, без да мачкате.
Напълнете бурканите със салата, уплътнявайки, като притискате продуктите с лъжица. Накрая залейте с малко от саламурата.
Сложете бурканите в голям съд, залейте с вода и заварете за 10-на минути да се стерилизира туршийката.
Дунавската туршийка е готова.