Лесен ванилов ябълков сладкиш

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
16/09/2017
"Гарантирано изчезва за 2 часа Така че се забързайте"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139 128
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилената захар с миксер до побеляване. Прибавят се заедно олиото и прясното мляко и отново разбиваме, но на по-малка степен, за да не пръска от сместа.

Започваме да добавяме от брашното на няколко пъти - предварително пресято. Накрая прибавяме и бакпулвера с канелата и щипката сол.

Две от ябълките измиваме и нарязваме на малки кубчета - като за мусака. Добавяме ги в сместа.

Изсипваме кексовата смес в намазана с олио и поръсена с брашно 24 см форма за торта с откопчващ се ринг.

Другите две ябълки нарязваме на тънки филийки и редим върху сместа.

Поръсваме ябълковия сладкиш с кафявата захар, размесена с един пакет ванилена захар.

Печем на 180 градуса около 50 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
В. Атанасова
В. Атанасова
19.10.2019 22:28
Лепкава ли става сместа или на мен така ми се получи? Иначе стана много вкусен, но тук на снимките ми изглежда доста по-пухкав.
1
0
Димитър
Димитър
28.10.2017 13:44
Много хубава рецепта!
5
0
Потребител#147035
Благодаря, ще я пробвам, харесва ми.
1
3