Лесен ванилов ябълков сладкиш

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
16/09/2017
"Гарантирано изчезва за 2 часа Така че се забързайте"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
39 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119 095
  • Преглеждания за месеца15660
  • Преглеждания за седмицата210
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена39

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакет
  • олио - 12 с.л.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 10 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • ябълки - 4 бр. средни
  • кафява захар - 2 - 3 с.л. за поръсване на ябълките
  • ванилена захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилената захар с миксер до побеляване. Прибавят се заедно олиото и прясното мляко и отново разбиваме, но на по-малка степен, за да не пръска от сместа.

Започваме да добавяме от брашното на няколко пъти - предварително пресято. Накрая прибавяме и бакпулвера с канелата и щипката сол.

Две от ябълките измиваме и нарязваме на малки кубчета - като за мусака. Добавяме ги в сместа.

Изсипваме кексовата смес в намазана с олио и поръсена с брашно 24 см форма за торта с откопчващ се ринг.

Другите две ябълки нарязваме на тънки филийки и редим върху сместа.

Поръсваме ябълковия сладкиш с кафявата захар, размесена с един пакет ванилена захар.

Печем на 180 градуса около 50 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Димитър
Димитър
28.10.2017 13:44
Много хубава рецепта!
4
0
M. GEORGIEVA
M. GEORGIEVA
16.09.2017 15:12
Благодаря, ще я пробвам, харесва ми.
1
3
Таня Левенова
ми ванилена захар-тези дето ги продават в магазините по 8гр пакетчето.Може да ползвате и ванилия на прах-2-3прахчета
1
0