Начин на приготвяне
Измийте всички зеленчуци и ги нарежете (карфиола накъсайте на розички), обелете чесъна и разделете всяка скилидка на 2 или 3 парченца.
Смесете всички зеленчуци в голям съд освен чесъна.
Във всеки буркан сипете по 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 4 с.л. оцет 2 аспирина, няколко зрънца черен пипер и няколко парченца чесън.
Напълнете всеки буркан със зеленчуци, накрая залейте със студена вода, затворете буркана и ги разклатете няколко пъти и вашата туршия е готова.
Царската туршия на мама е готова.
Виж също вреден ли е аспирина в туршиите, защо омеква туршията или опитай и другите ни изпитани рецепти за царска туршия.
Коментари