Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от карфиол, камби и моркови с варена марина

Туршия от карфиол, камби и моркови с варена марина

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Туршия от карфиол, камби и моркови с варена марина5 / 6
25/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
84 мин.
Порции
3
"Гарантирано най-хрупкавата туршийка за зимата!"

Необходими Продукти

  • камби - 6 кг
  • моркови - 1 кг
  • карфиол - 1 китка
  • едра сол - 1 кг
  • вода - 6 л
  • За марината
  • оцет - 1.800 л
  • захар - 1.500 кг
  • натриев бензоат - 1 с.л.
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • хардал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме камбите. Нарязваме ги на не много дребно.

В дълбок съд изсипваме 6 литра вода и разтваряме 1 килограм едра сол и прибавяме нарязаните камби. Камбите стоят в солената вода 24 часа.

Час и половина преди да извадим камбите, поставяме готовите нарязани на колелца моркови и накъсания карфиол на розички.

През това време си приготвяме марината. В дълбок съд изсипваме оцета, захарта, слагаме и всички подправки както натриев бензоат.

Всичко това слагаме на котлона и оставяме да ври, докато се разтопи захарта.

Махаме и оставяме да изстине.

Маринатата можем да си я приготвим от предния ден, за да е готова изстудена.

Напълваме бурканите със зеленчуците и отгоре наливаме марината.

Затваряме с капачки.

От тези продукти излизат около 3 бр. 3 л буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Така е Севде.
25.09.2017 15:05
2
1
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Обожавам тази рецепта! Става за около две седмици и свършва бързо. Зеленчуците са с приятна хрупкава текстура, а вкусът на марината неустоим!
25.09.2017 13:53
9
1
2
Покажи всички подкоментари